Inkoop van drumstellen

Om leuke en originele lampen te maken doen we ook aan inkoop van drumstellen.

Wij zoeken voortdurend naar leuke en bijzondere drumstel items. Dat kunnen complete drumstellen zijn, losse onderdelen, bekkens of zelfs een partij.

Mocht je een leuk aanbod hebben dan mag je ons dat laten weten via ons contact formulier of een email sturen naar: info@vintagedrumlights.nl

Misschien leuk om te weten. Wat is een drumstel:

Het hart van een drumstel bestaat uit de bassdrum, de snaredrum en de hihat. De bassdrum wordt met een basspedaal bediend en geeft de lage klanken. Onder het ondervel van de snaredrum is een matje met metalen snaren gespannen. Hierdoor maakt de snaredrum of snare een fel en scherp geluid. De hihat is een met de voet bespeelbare bekkenset, de bekkens komen dan los van elkaar. Daarnaast wordt het bespeeld met de stokken. Als er op de hihat wordt geslagen op het moment dat deze wordt geopend, en als daarna de hihat wordt gesloten, ontstaat er het karakteristieke sis-geluid van de hihat.

Een conventionele driedelige set bestaat uit een bassdrum, een snaredrum, een hangende tom, een hihat en een hangend bekken. Een vierdelige set heeft daarnaast nog een tom, een hangende dan wel een staande. De hangende tom komt soms in de plaats van het bekken, maar er kan ook juist een bekken bijgeplaatst worden, zodat er een afslagbekken en een ritmebekken is. Bij een vijfdelige set is er een derde tom.

Inkoop van drumstellen